Tapahtumat

03.10.2018 - 05.10.2018 klo

3.-5.10.2018 Vientimatka Pietariin- Matka on täynnä

ELINTARVIKKEITA VENÄJÄLLE – VIENTITEEMAINEN AMMATTIMATKA PIETARIIN 3.-5.10.2018 (Matkaohjelma_Pietari_loka2018_pdf)

Tämä matka voi mahdollistaa yrityksellesi pääsyn valmiiksi neuvotelluille myynti- ja jakeluketjuille Venäjällä. Samalla saat ajankohtaisen tiedon Venäjän elintarvikeviennin tilanteesta, pääset tutustumaan paikallisiin elintarvikevalikoimiin Pietarin eri kauppaketjuissa ja saat tietoa tuotevalikoimista ja hintatasosta. Tämä vaatii sinulta vain osallistumista matkaan oman tuotteesi kanssa. Matkan yhteistyökumppanina toimii ProAgria Etelä-Suomi ry ja heidän partnerinsa Venäjällä, LEND-konserni. Konsernin elintarvikkeiden osto-organisaatio on Trade House LEND, joka ostaa, maahantuo ja jakelee myös muille toimijoille premium-tasoisia elintarvikkeita ja päivittäistavaratuotteita Venäjällä. Konsernilla on myös 12 omaa premiumtason supermarkettia Pietarissa. LEND operoi supermarkettiensa lisäksi Pietarin Stockmannin ruoka-osastolla. Heidän supermarketketjunsa ja Stockmannin yhteenlaskettu liikevaihto on reilut 100 M€.

Tutustumme myös paikalliseen kahvila- ja ruokakulttuuriin sekä vierailemme elintarvikealan yrityksessä. Matkan aikana saamme tietoa myös venäläisistä matkailijoina. Tietysti samalla koemme myös Pietarin merkittävimmät nähtävyydet.

Yrityksesi ei tarvitse olla vientiyritys, mutta parhaimman hyödyn matkasta saat, jos sinulla on aito kiinnostus vientiä kohtaan. Venäjälle ei tällä hetkellä saa viedä maito-, liha- tai kalatuotteita, eikä myöskään maataloustuotteiksi luokiteltavia tuotteita kuten perunaa, tuoreita marjoja ja puutarhatuotteita. Kaikkia muita tuotteita voi kuitenkin sinne viedä kuten marja- ja viljapohjaisia tuotteita, välipalatuotteita, juomia ja makeisia.

Matkaohjelma 

Keskiviikko 3.10.2018

klo 11.45 Allegro-juna lähtee Lahdesta (lähtö Helsingistä klo 11.00, Tikkurilasta klo 11.13). Ryhmään liittyy kehityspäällikkö Tuula Repo, ProAgria Etelä-Suomi ry

klo 14.30 Saapuminen Pietariin, bussi vastassa. Vierailut venäläisissä kauppaketjuissa sekä herkku- ja erikoisliikkeissä Pietarissa. Erilaisia myymälätyyppejä, erilaisia tuotevalikoimia, hintakategorioita ja tapoja tuoda tuotteita esille kuluttajia varten.

Majoittuminen Hotelli Akyan St.Petersburg (http://akyanhotel.com/en/), Vosstania street 19. Tutustumista, tietoa seuraavan päivän ohjelmasta ja illallinen.

Torstai 4.10.

klo 9.00 Lähtö hotellilta

Aamupäivän ohjelmassa on katsaus Venäjän elintarvikeviennin tilanteeseen ja mahdollisuuksiin, jonka pitävät asiantuntijat Tuula Repo ProAgriasta ja Trade House Lendin ostojohtaja Anna Shlianina. Seminaarin sisältö:

  • ProAgria Etelä-Suomi ry – LEND-konserni, suomalais-venäläinen yhteistyö elintarvikealalla
  • muutokset elintarvikkeiden vähittäiskaupassa viime vuosina
  • markkinoilla olevat toimijat vähittäiskaupassa ja tavat toimia
  • kansainvälinen kilpailutilanne tuontituotteissa Venäjällä ja Venäjän oma tuotanto
  • suomalaisten tuotteiden mahdollisuudet Venäjän elintarvikemarkkinoilla

Iltapäivällä on mahdollisuus tuote-esittelyihin ja pienimuotoiseen testaukseen oman tuotteen sopivuudesta Venäjän markkinoille Trade House Lendin ostojohtajan Anna Shlianinan kanssa. Tästä tulee tarkempi ohjeistus ennen matkaa (huom. eläinperäisiä elintarvikkeita ei voi tuoda mukanaan).

Seminaari sekä tuotearvioinnit toteutetaan Pietarissa Kauppakeskus Millerin yhteydessä olevassa ravintolassa (Trattoria Ponte alla Cascata). Kauppakeskuksessa on myös ProAgrian partnerin LEND-konsernin yksi supermarketeista ja tilaisuuden tullen muita ostosmahdollisuuksia.

Päivän päätteeksi katsomme Pietarin nähtävyyksiä, vierailemme kuuluisassa Jelisejevin herkkukaupassa Nevsky Prospektilla, saamme tietoa venäläisistä matkailijoina sekä tutustumme paikalliseen ruokakulttuuriin yhteisellä illallisella.

Perjantai 5.10.

Aamupäivällä yritysvierailu. Yritysvierailu järjestetään ryhmän kokoonpano ja kiinnostus huomioiden, kun ryhmän lähtijät ovat tiedossa.

klo 15.30 Allegro-juna lähtee Pietarista

klo 18.09 Allegro-juna Lahdessa (18.43 Tikkurilassa, 18.57 Helsingissä)

 

Matkan hinta on 550 €/hlö, joka sisältää junaliput, ryhmäviisumin, majoituksen 2 hh:ssa, kuljetukset paikan päällä, ohjelman ja kohteet kolmelle päivälle, Suomen ja kohdemaan asiantuntijoiden Venäjän viennin palvelut, vientiseminaarin, yrityskohtaiset tuotearvioinnit kaupalliselta toimijalta Venäjällä sekä kiertoajelun Pietarissa. Sitovat ilmoittautumiset 29.8.2018 mennessä: Sanna.Lento@hamk.fi.

Matkalle ilmoittautumista ja junavarausta varten tarvitaan seuraavat tiedot; suku- ja etunimi, syntymäaika, kansalaisuus, passin numero (huom. passin po. voimassa 6 kk matkan jälkeen) sekä majoitustoive 1hh/2hh. Viisumihakemusta varten tulee erilliset ohjeet. Matkanjohtajana toimii Tuula Repo ProAgriasta. ProAgrialla on pitkä kokemus Venäjän elintarvikeviennin edistämisestä, ja LENDin kanssa on tehty yhteistötä ja konkreettisia vientioimia vuodesta 2010 lähtien. Pietarissa on mukana tulkki (suomi-venäjä/englanti-suomi).

 

Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke

Projektipäällikkö Sanna Lento, Hämeen ammattikorkeakoulu
puh. 040 509 6443
www.kasvuahameessa.fi