Tapahtumat

03.10.2017 klo 12.30-15.30

3.10. Vastuulliset ja paikalliset elintarvikehankinnat koulutus

Vastuulliset ja paikalliset elintarvikehankinnat – kuinka ne tehdään hankintalakia hyödyntäen

Aika: tiistai 3.10.2017, klo 12.30 – 15.30
Paikka: Hämeen ammattikorkeakoulu, A-rakennus, Ilves-kokoustila (1. krs.), Visamäentie 35 A, 13100 Hämeenlinna

Tule keskustelemaan vastuullisista ja paikallisista elintarvikehankinnoista, ja kuinka niitä tehdään hankintalakia hyödyntäen. Tilaisuudessa tutustutaan uuteen hankintalakiin ja sen keskeisiin muutoksiin, tutustutaan Motivan Vastuullisten elintarvikehankintojen julkaisuun sekä perehdytään paikallisten hankintojen tekemiseen yritysten ja kuntapuolen esimerkkien avulla. Tilaisuus on tarkoitettu hankinnoista vastaaville, ruokapalveluvastaaville sekä elintarvikesektorin toimijoille. Tilaisuus on maksuton.

Vastuullisuuskriteerit, lataa opas verkkosivuilta:
Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin – suosituksia vaatimuksiksi ja vertailukriteereiksi

Ilmoittaudu mukaan 25.9.2017 mennessä tämän linkin kautta >>>

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Motivan, Tiedolla ja osaamisella kasvuun -elintarvikealan yhteistyöhankkeen sekä Kasvua Hämeessä tiedonvälityshankkeen kanssa. Tilaisuuden mahdollistaa maa- ja metsätalousministeriö.

Lisätietoja:
Asiantuntija Elina Ovaskainen Motiva Oy, puh. 040 774 9390 elina.ovaskainen@motiva.fi
Projektipäällikkö, Sanna Lento, Hämeen ammattikorkeakoulu, puh. 040 509 6443, sanna.lento@hamk.fi
Ohjelma

12.30 Ilmoittautuminen ja kahvi

13.00 Tilaisuuden avaus, Siri Taalas,, ohjelmapäällikkö, Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä- hanke, MTK Häme ry

13.15 Uusi hankintalaki ja julkiset elintarvikehankinnat, Kanta-Hämeen hankinta-asiamies Timo Ilomäki

13.45 Vastuulliset elintarvikehankinnat – opas ja kriteerien taustat sekä käyttö, asiantuntija Elina Ovaskainen, Motiva Oy

14.30 Tauko

14.40 Hankkijoiden ja ruokapalveluiden kommenttipuheenvuorot – kuinka vastuullisuus toteutuu hankinnoissa

14.40 Tekme Oy – vastuulliset ruokapalvelut, Päivi Lindholm, ruokatuotannon suunnittelija

15.10 Yrittäjäesimerkki Timo Myyryläinen Lammin Laatuvihannes Oy – Kuinka omat tuotteet on saatu mukaan kilpailutuksiin?

15.20 Yhteenveto ja tilaisuus päättyy

Ohjelma (pdf)

Hämeen ammattikorkeakoulu, A-rakennus, Ilves-kokoustila (1. krs.), Visamäentie 35 A, 13100 Hämeenlinna