Tapahtumat

29.11.2018 klo 9-16

29.11. Reseptejä biotalouteen – monipuolinen kattaus kehittämistoimintaan ja tuloksiin!

Monipuolinen kattaus biotalouden tutkimus- ja kehittämishankkeiden toiminnasta ja tuloksista!

To 29.11.2018 klo 9–16 Korkeakoulukeskus/Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), Vankanlähde 9, 13100 Hämeenlinna

Asiantuntijapuheenvuoroja ja keskustelua esittelypisteillä. Aiheina mm.
• Arvokkaita aineksia sivuvirroista
• Ruokaketjusta koko menu!
• Opiskelijat ja yritysyhteistyö
– malleja, tuloksia ja ratkaisuja
• Reseptejä läheltä ja kaukaa
– Uudistuva maaseutuyrittäjyys

OHJELMA (Reseptejä-biotalouteen-ohjelma, pdf)

9.00–12.00     Tiedetreffit: Arvokkaita aineksia sivuvirroista, C-talo, auditorio B
9.00–9.10 Avauspuheenvuoro – Hämeen ammattikorkeakoulun Biotalouden tutkimusyksikön johtaja Annukka Pakarinen
9.10–9.25 Puutarhatuotannon sivuvirrat hyönteisten rehuna – Tuija Pirttijärvi
9.25–9.40 Vihannesten ja marjojen viljelyn sivuvirrat – Sirkka Jaakkola
9.40–9.50 Biomassojen kuivaus jatkokäyttöä varten – Rina Bragge
9.50–10.00 Product innovation from strawberry press residue – Sientje Feijen, Bernhard Worresch, Katharina Schlag ja Elisa Schwab
10.00–10.20 Alueellinen biokiertomalli ravinnekierrätyksen tehostamiseksi – Jarkko Nummela
10.20–10.40 Tauko
10.40–11.00 Biohiilestä uutta liiketoimintaa Hämeeseen – Annakaisa Elo
11.00–11.20 Tavastia Blueways, vesistömatkailua Hämeessä – Mika Soramäki ja Heidi Kontio
11.20–11.40 Kanan luista ja kalan ruodoista proteiini- ja kollageenivalmisteita – Ulla Moilanen
11.40–12.00 Sivuvirtojen hyödyntäminen mikrolevien kasvatuksessa – Satu Nokkonen

12.00–13.00 Lounas (omakustanteinen), ravintola Sodexo, HAMK tai ravintola Kyökki, Innopark

13.00–15.00 Sessiot ja ständit, N-talon aula

13.00–13.40 Ruokaketjusta koko menu! – kehittämistoimintaa läpi ruokaketjun

Tapahtumia, tiedottamista ja koordinointia, Päivi Rönni MTK Häme
Johtaminen ja yrittäjyys – videohaastattelu lypsykarjatilalta
Voimaa puutarhayritysten osaamiseen, Kalle Laine ProAgria Etelä-Suomi ja Siri Pekuri HAMK
Uusia ratkaisuja ruokaketjun käyttöön, Jukka Korhonen HAMK, Erkki Vasara Luke, Marko Viljamaa koulutuskeskus Salpaus
Reseptiikka- ja tuotekehityspilotti yrittäjien apuna, Mika Jokela Vanajanlinna ja Sanna Lento HAMK
Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin ja kirkkautta pienpanimoiden laatutyöhön, Siri Pekuri HAMK

13.40–14.20 Opiskelijat ja yritysyhteistyö – malleja, tuloksia ja ratkaisuja

Uudet hevoskasvattajat – harjoittelija hankkeessa – opiskelijavetoinen hankeständi
RE-maatila/Uudet hevoskasvattajat/Digipaali – mukana monessa – Teemu Rekola – videoterveiset
Mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä yhdessä opiskelijoiden kanssa! – Menna Rantala, Riitta Lehtinen – videoterveiset
Rikkakasvikoe Mustialassa – kokemuksia ja tuloksia – Laura Jäntti ja Eeva-Liisa Juvonen – haastattelu
Lepaan opiskelija Elina Lepistö kertoo opiskelija-yritysyhteistyöstä Tiedolla ja osaaminen kasvuun –hankkeessa

14.20–15.00 Reseptejä läheltä ja kaukaa – Uudistuva maaseutuyrittäjyys

Metsäyrittäjyyden uudet reseptit – Uudistuva metsäyrittäjä  Uusimaaseutu – Maaseutua on myös Uudellamaalla
Uutta yrittäjyyttä ojaisännöinnillä – OK – Ojat kuntoon
Kasvua ja kannattavuutta hevosyrittämiseen – Uudistuva hevostalous
Kiertotaloutta ja teollisia sivuvirtoja – SYMBI

15.00–16.00 Jatkot, N-talon aula

Pientä purtavaa ja yhdessä oloa.

Tapahtuma soveltuu kehittäjille, rahoittajille, yrityksille, tutkijoille, opettajille, opiskelijoille ja muille kiinnostuneille.
Vapaasti jaettava Flyer-reseptejä-biotalouteen-pdf.

Ilmoittautuminen tapahtumaan; www.hamk.fi/resepteja-biotalouteen

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1217897375017541/

Lisätietoja:
Milla Anttila, milla.anttila@hamk.fi, 050 9111 343
www.hamk.fi/resepteja-biotalouteen
Järjestäjä: LUO Next Step-hanke yhteistyössä Digitalisaatiolla luonnonvarat biotalouteen (DLB) -hankkeen ja kumppaneiden kanssa