Tapahtumat

28.08.2018 klo

28.8. Puoteja ja makuja Pirkanmaalla -ammattimatka

Puoteja ja makuja Pirkanmaalla ammattimatka järjestetään tiistaina 28.8.2018. Lähde mukaan tutustumaan Pirkanmaan mielenkiintoisiin ruoka-alan kohteisiin. Teemana on suoramyynti ja tilalla tapahtuma jatkojalostus sekä muut oheispalvelut. Samalla saat tietoa Osta tilalta! –päivästä ja voit hakea ideoita oman tilan toiminnan kehittämiseen. Tutustumiskohteina ovat Leipomo&Kahvihuone Paula, Sarkasen tilan jäätelö, Ravintola ja Kahvilakonditoria Paakari, Rekolan biodynaaminen tila sekä Suttisen tila.

Matka on tarkoitettu kanta- ja päijäthämäläisille, pirkanmaalaisille, satakuntalaisille sekä varsinaissuomalaisille maatiloille, jatkojalostajille sekä elintarvikealan yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville.

Matkaohjelma (Matkaohjelma)

Tiistai 28.8.

klo 8.30 lähtö Kauppakeskus Tuulonen, Hämeenlinna (Tuulos)

klo 9.05–10.15 Leipomo & Kahvihuone Paula, Kuohijoki, https://kahvihuonepaula.fi/ ja aamukahvit.

Pieni ja paikallinen tilaleipomo ja kahvila on perustettu reilu kolme vuotta sitten intohimosta leipomiseen. Yrityksen tavoitteena on luoda aitoja makuja asiakkaiden arkeen ja juhlaan. Valikoimassa on tuoreita kakkupaloja, leivoksia, pullia, pientä suolaista sekä leipiä. Kahvilan puodista löytyy niin elintarvikkeita kuin myös piensisustus- ja käsityötuotteita. Uutuutena on B&B aittamajoitus.

klo 10.30–11.30 Sarkasen tilan jäätelö, Rautajärvi

Sarkasen tila tuottaa maitoa pääasiassa Valiolle, mutta pieni osa siitä jalostetaan tilalla myös jäätelöksi. Tilan tytär on hakenut jäätelönvalmistukseen oppia mm. Italiasta ja Ahlmanilta. Tilan jäätelöä myydään mm. paikallisissa kaupoissa, kahviloissa sekä tapahtumissa omasta jäätelömyyntivaunusta. Tutustumme tuotantotiloihin ja pääsemme maistamaan maistuvia jäätelöitä.

klo 12.30–14.00 Ravintola Paakari ja Kahvilakonditoria Paakari, Kangasala,  http://ravintolapaakari.com/fi/.

Tutustumme tasokkaaseen ruokaravintolaan sekä sen omaan leipomoon ja syömme täällä lounaan.

klo 14.20–15.20 Pajuparvi Helena Tiililä, Pälkäne, http://visitpalkane.fi/kohde?destination=24978108880782295

Täällä kasvaa viinirypäleitä kasvihuoneissa ja avomaalla. Sen lisäksi kasvussa on myös erilaisia pajuja, marjoja, sekä yrttejä. Tunnelmallisessa tilapuodissa on kahvila sekä myynnissä oman tilan tuotteita: hilloja, hyytelöitä, mehuja ja yrttejä.

klo 15.30–16.30 Suttisen tila – myymälä, vinttipuoti, kahvikammari ja iltapäiväkahvit, Laitikkala, http://www.suttinen.fi/.

Suttisen tilalla viljellään mansikoita, vadelmia, ruusu- ja keräkaalia, pinaattia, maissia ja avomaankurkkuja. Tuotteita myydään pellolta itsepoimien ja tilamyymälästä. Suurin osa tilan tuotannosta kulkee kuitenkin tukkujen ja torikauppiaiden kautta kaupunkien ruokapöytiin. Pihapiirissä on tilamyymälä, jota myös Marjabaariksi kutsutaan. Omien tuotteiden lisäksi myynnissä on muidenkin viljelijöiden marjoja ja vihanneksia, marjaisia jatkojalosteita, paikallisen juustolan juustoja ja kyläleipomon leivonnaisia.

n. klo 17 Palaamme lähtöpisteeseen Kauppakeskus Tuuloseen

Matkan hinta on 70 €/hlö. Ilmoittautumiset 20.8. mennessä Sanna.Lento@hamk.fi.

 

Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke

Hämeen ammattikorkeakoulu, Lepaantie 129, 14610 Lepaa

Projektipäällikkö Sanna Lento
Puh. 040 509 6443
Sähköposti: Sanna.Lento@hamk.fi