Tapahtumat

17.01.2017 klo

27.-31.3. Kehittävien maitotilojen opintomatka Hollantiin – ilm. viim. 17.1.

Osoite: Hollanti

Maidontuotannon ammattikohteita ja muutakin ohjelmaa.

Alustava matkaohjelma

Maanantai 27.3.2017
Farmimatkojen matkanjohtaja tapaa ryhmän Helsinki-Vantaan lentokentällä klo 6.15 aamulla. Matkanjohtaja jakaa matkaohjelmat, lentoliput ja suojavarusteet ryhmälle. Finnairin suora lento lähtee klo 8.10 ja saapuu Amsterdamiin klo 9.45. Ajamme Schipolin lentokentältä Afsljuitdjikin padon kautta pohjoiseen Leeuwardenin lähelle (150km/2h). Päivän aikana yksi tilavierailukohde ja yhteinen lounas. Vierailutila on rakentanut uuden navetan noin 5 vuotta sitten (karuselli-lypsyasema) ja satsannut erityisesti vasikkatiloihin. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin Leeuwardenissa ja yhteinen tervetuliaisillallinen.

Tiistai 28.3.2017
Aamiainen hotellilla. Päivän aikana kaksi tilavierailua Friisinmaalla ja yhteinen lounas. Toinen tila on hiehotila. Toinen tila sijaitsee Koudumissa. Tällä tilalla on lehmiä noin 150 ja automaattillypsy. Lehmien hyvinvointiin on kiinnitetty monipuolisesti huomioita navettarakennuksessa. Parsissa on vesipatjat ja lehmillä on mahdollisuus kesäaikaina myös laidunnukseen ulkona. Tilalla on myös oma biokaasulaitos. Tila on mukana meijeriyhtiö Friesland Campinan ja sonninsiemenfirma CRV:n tutkimusprojekteissa. Yhteinen lounas ja illallinen päivän aikana. Majoittuminen Leeuwardenissa.

Keskiviikko 29.3.2017
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen. Ensin ajamme Zwollen lähelle (105km/1,5h), jossa vierailemme 110 hosltein-lehmän tilalla. Käytössä on kaksi Delavalin lypsyrobottia ja uusi navetta on vuonna 2013 rakennettu kompostipohjapihatto. Keskituotos karjassa on tällä hetkellä 10300kg ja tavoite on 11000 kg. Tilavierailun jälkeen yhteinen lounas. Iltapäivällä tilavierailu vasta investoineella maitotilalla. Omatoiminen illallinen. Majoittuminen Utrechtin lähellä.

Torstai 30.3.2017
Aamiainen hotellilla. Aamupäivällä vierailemme 200 lehmän kompostipohjapihatossa Dordrechtin lähellä. Lypsyn hoitaa kolme Lelyn robottia. Uusi pihatto on valmistunut vuonna 2010 ja on erikoinen kasvihuonetta muistuttava avoin tila. Uudentyyppisen rakennuksen lähtökohtana on ollut maksimoida eläinten hyvinvointi ja energiatehokkuus sekä minimoida ympäristöhaitat. Vierailun jälkeen syömme tilalla lounasta. Iltapäivällä vierailemme tilalla, jolla 260 lehmää ja ne lypsää Lelyn 4 lypsyrobottia. Tilan isäntä panostaa erityisesti tilan hyvään johtamiseen ja tila on viime vuodet lisännyt aktiivisesti eläinmäärää ja investoinut uutta. Majoittuminen Utrechtin lähellä. Yhteinen illallinen.

Perjantai 31.3.2017
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen. Vierailemme aamupäivällä Lelyn tehtaalla Maasluisissa. Teemme kierroksen tehdastiloissa ja kuulemme tuotteiden valmistusprosessista. Lisäksi kuulemme luennon automaattilypsyn tulevaisuudesta. Vierailun jälkeen ajamme Asmsterdamin keskustaan, jossa on muutama tunti vapaa-aikaa tehdä tuliaisostoksia ja nauttia Amsterdamin kaupungin tunnelmasta. Omatoiminen lounas. Noin klo 15.30 kokoonnumme yhteen ja bussi kuljettaa meidät Schipolin lentokentälle. Finnairin suora lento lähtee Amsterdamista klo 18.50 ja saapuu klo 22.10 Helsinkiin.

Farmimatkat pidättää oikeuden ohjelma-, majoitus- ja aikataulumuutoksiin.

Hinta ja ilmoittautuminen
Opintomatkan hinta on noin 750 € / hlö + 220 euron hintainen ruokapaketti, joka sisältää 4 lounasta ja 3 illallista. Matkan hintaan sisältyvät lennot, majoittuminen kahden hengen huoneissa, maatalouden tunteva opas, bussikuljetukset kohteisiin sekä suojavarusteet.

Matkan vastuullisena järjestäjänä toimii Matkatoimisto Farmimatkat Oy.
Ilmoittautuminen viimeistään 17.1. tästä linkistä.
Lisätietoa matkasta Pirjo Virtaselta p. 043 824 9402, pirjo.virtanen@proagria.fi
Opintomatkan toteuttaa ProAgria Etelä-Suomen Elinvoimainen maatilatalous –hanke.