Tapahtumat

26.04.2016 klo 9-10

26.4. Ovatko lisäaineet turvallisia? -verkkoluento

Osoite: Verkossa

Ovatko lisäaineet turvallisia? on aiheena tiistaina 26.4.2016 Luomuinstituutin Tutkittua tietoa luomusta -luennolla, jonka pitää professori Marina Heinonen Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitokselta.

Lisäaineista on tullut huonon ruuan mittari. Mikäli ruokavaliota hallitsevat makeiset, virvoitusjuomat, keksit, sipsit ja makkara, lisäaineiden saanti kasvaa. Turvallisuuden kannalta lisäaineiden saantia pidetään kuitenkin riskinä vain silloin kun saanti ylittää hyväksyttävän päivittäisen saannin rajan. Näin on laita esim. nitriittiä sisältäviä makkaroita ja bentsoehappoa sisältäviä hilloja ja mehuja runsaasti syövillä lapsilla. Lisäaineilla voidaan vähentää terveyden kannalta epäedullisten suolan, kovan rasvan ja sokerin määrä elintarvikkeissa. Lisäaineilla pyritään estämään myös ruuan pilaantumista.

Paikka: Verkko-osallistuminen TAI Mikkelin yliopistokeskus, Lönnrotinkatu 7, Cultiva-rakennus, neuvotteluhuone 1003, 1. krs

Aika: Tiistai 26.4.2016 klo 9 – 10 luento ja keskustelua

Verkko-osallistuminen: Luentoja voi seurata myös verkon kautta Luomuinstituutin verkkokokoushuoneessa. Valitse ”Enter as a Guest”. Katso ohjeet verkkokokoukseen osallistumiseen. Luento tallennetaan ja luentoesitys sekä tallenne ovat katsottavissa luennon jälkeen Luomuinstituutin verkkosivuilta.

Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Monitieteiset Tutkittua tietoa luomusta -luennot jatkuvat joka toinen tiistai.

Lisätietoa