Tapahtumat

19.06.2017 klo

24.-28.9.2017 Elintarvikealan ammattimatka Islantiin

TERVETULOA innostavaan Islantiin! (Huom. ilmoittautumiset 19.6.2017 mennessä!)

Lähde mukaan Tiedokas- hankkeen järjestämälle varsinaissuomalaisille, satakuntalaisille, hämäläisille sekä pirkanmaalaisille ruoka-alan yrittäjille tarkoitetulle ainutlaatuiselle elintarvikealan ammattimatkalle Islantiin 24–28.09.2017.

Alustava matkaohjelma:
Lähdemme matkaan Helsinki-Vantaan lentokentältä sunnuntaina 24.9 klo 8.45 Icelandairin lennolla (FI353) Reyakjavikiin. Lentomme laskeutuu Reyakjavikiin paikallista aikaa klo 9.10 ja bussi ja opas ovat meitä vastassa lentokentällä. Matkan aikana tutustumme paikalliseen alkutuotantoon ja jalostaviin elintarvikealan yrityksiin ja samalla kuulemme ruoan ja matkailun yhdistämisestä. Bonuksena näemme Islannin tunnetuimpia nähtävyyksiä ja koemme luonnon tarjoamia elämyksiä. Matkan aikana majoitumme Reykjavikissa Hotel Fronissa http://www.hotelfron.is

Matka sisältää tutustumiset mm seuraaviin kohteisiin;
– Iceland Ocean Cluster Housessa tutustumme Islannin monipuoliseen ruoka- ja merialan osaamiseen niin tutkimuksen kuin yritystoiminnan näkökulmasta. Keskittymässä sijaitsee noin 50 alan yritystä ja vierailumme aikana kuulemme toiminnan esittelyn ja tutustumme monipuoliseen islantilaiseen tapaan hyödyntää kalaa.
– Geoterminen laavapellon päällä sijaitseva kylpylä, Blue Lagoon, on Islannin suosituin matkailunähtävyys. Tutustumme alueeseen oppaan johdolla ja kuulemme erityisesti turismin
vaikutuksesta alueen elinvoimaisuuteen. Esittelyn jälkeen halukkaat voivat kokeilla kylpylän ainutlaatuisten mineraalien terveyttä edistäviä vaikutuksia.
– Fridheimarin kasvihuoneilla tutustumme kasvihuoneisiin isäntäpariskunnan johdolla ja syömme lounaan kasvihuoneeseen rakennetussa ravintolassa tomaattien ympäröimänä. Vierailemme myös puutarhan yhteydessä toimivalla tallilla tutustumassa Islanninhevosiin ja kuulemme niiden hyödyntämisestä matkailutoiminnassa.
– Hveragerdin kuumilla lähteillä kuulemme miten lähteitä hyödynnetään ruokamatkailussa ja maistelemme kuumien lähteiden leipää ja lähteessä keitettyjä munia.
– Gullfossin vesiputoukset Golden Circle alueella
– Efstidalurin maatilalla kuulemme tilan esittelyn ja nautimme kahvit ja jäätelöt navettaan rakennetun kahvilan jäätelöbaarissa. Kahvilasta on lasiseinän kautta suora näköyhteys navettaan.
– Tutustumme paikallisen kuivakalan tuotantoon eli näemme miten islantilaisten suurta retkieväsherkkua Hardiskuria valmistetaan ja markkinoidaan.
– Reykjavikin kaupunkikierroksella näemme kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ja ehdimme myös kiertelemään maailman pohjoisimman pääkaupungin kapeilla kaduilla.

Paluulentomme lähtee torstai 28.9 klo 7.30 kohti Helsinkiä, jonne saavumme paikallista aikaa klo 13.50.

Matkan hinta on 850 euroa /henkilö. Hinta sisältää lennot Helsinki – Reykjavik – Helsinki, majoituksen kahden hengen huoneessa, aamiaiset hotellilla, opastetut ja tulkatut käynnit tutustumiskohteissa, liikkumisen Islannissa bussilla sekä erinomaisen matkaseuran. Hinta ei sisällä ateriakustannuksia.
Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset ke 19.6. mennessä.

Yhteyshenkilönä Sanna Vähämiko, Turun yliopiston Brahea-keskus, sanna.vahamiko@utu.fi tai puh. 040-484 3556. Pidätämme oikeuden pieniin muutoksiin/ lisäyksiin matkaohjelmassa. Matkalle mahtuu mukaan varmuudella 24 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Islanti_matkaohjelma_060617 (yllä oleva teksti pdf:nä)