Tapahtumat

22.07.2017 klo 10-15

22.7. Bussiretki ruuantuotannon juurille -RETKI TÄYNNÄ

Osoite: Lahti-Asikkala-Lahti

RETKI ON TÄYNNÄ

Päijät-Hämeen Avointen maatilojen päivänä järjestetään maksuton bussiretki Lahdesta, jossa vieraillaan kolmella asikkalalaisella maatilalla.

Bussi starttaa Lahdesta klo 10 ja paluu noin klo 15. Reitti kulkee kauniissa hämäläisessa maalaismaisemassa Vääksyn ja Pulkkilanharjun kautta Kalkkisiin ja sieltä takaisin Lahteen.

Retken ohjelma
10.00 Lähtö Lahdesta, Marolankadulta torin laidalta
10.30 Vilppulan marjatila, Asikkala
12.00 Pihamaan viini- ja puutarhatila, jossa omakustanteinen keittolounas (15/7,50 €)
13.35 Yli-Tommolan tila, Kalkkinen
15.20 Paluu Lahteen

Keittolounas (sis. salaatti, maalaisleipä ja kahvi makealla palalla) 15 €/hlö, Lapset 4-12 v. 7,50€ ja alle 3-vuotiaat ilmaiseksi.

Lisätietoja: Saara Kukkonen p. 0408424419, saara.kukkonen@mtk.fi

Retken vierailukohteet:

Vilppulan tila

Vähä-Äiniöntie 23, 17320 Asikkala

Vilppulan Tilalla Asikkalassa tuotetaan makoisia maanmainioita mansikoita ja vadelmia intohimosta puhtaaseen ja herkulliseen kotimaiseen marjaan.

Tuotteitamme myydään niin tuoreena, pakasteena kuin jalosteinakin. Tilan vadelmatuotanto on kokonaan tunneliviljelyä. Myös mansikoista merkittävä osa tuotetaan tunneleista; osa perinteisesti pellossa ja osa pöytäviljelynä.

Avoimet maatilat -päivänä 22.7 tilallamme tapahtuu monenlaista. Järjestämme tilakierroksia, jossa pääset aidosti läheltä aistimaan ja tutustumaan nykyaikaisiin viljelytekniikoihin, Mocktail-mestari Jan Lindgren loihtii mahtavia alkoholittomia marjajuomia, tarjoamme vadelmakakkua ja kahvia ja paljon muuta iloisten ihmisten parissa.

Tilan Puoti on avoinna koko päivän (10-16) ja joku tarjouskin varmasti Tilapuodissa on. Myynnissä meillä on mansikat, vadelmat, mehut, hillot ja huumaava vadelmatarhan hunaja sekä Support Your Local t-paidat, essut ja kassit, 3kaverin jäätelöt ja ehkä vielä jotain muutakin.

Vilppulan tilan nettisivut ja Facebook-sivut.

Viini ja Puutarhatila Pihamaa

Siltatie 12, 17240 Kalkkinen

Viljelemme ja myymme monipuolisesti erilaisia puutarhatuotteita (mm. mansikkaa, vadelmaa, vihanneksia, perunaa, hernettä). Jatkojalostamme marjoja ja hedelmiä myös limonadeiksi, siidereiksi, viineiksi. Pari vuotta olemme tehneet myös olutta.

Kesäisin 1.6 -30.8 myös:
-Lähiruokapuoti, jossa oman tilan tuotteiden lisäksi myynnissä myös muiden pientuottajien herkkuja.
-Tilaviinimyymälä : oman tilan limonadeja, siidereitä, olutta, viinejä
-Tilausravintola, varattavissa ruokailuja ja tila&viiniesittelyjä ryhmille
-Kahvio / Viinitupa, avoinna kesäisin joka päivä, suolaista ja makeaa, tilan tuotteita anniskelussa
-Pienimuotoinen kotieläinpiha

Pihamaan nettisivut ja Facebook-sivut

Yli-Tommolan tila

Särkijärventie 303, 17240 Kalkkinen, Asikkala

Yli-Tommolan tila sijaitsee Asikkalan kunnan Särkijärven kylässä. Tilalla kasvatetaan ylämaankarjaa, lämminverisiä ravureita, värikkäitä suomenhevosia ja lypsykarjaa.

Avointen maatilojen päivänä pääsee tutustumaan tilan lypsylehmiin, ylämaankarjaan ja hevosiin sekä koneisiin ja kalustoon. Esillä on myös emännän vanha hevosajoneuvokokoelma.

Tilalla on myytävänä lihaa ja ternimaitoa. Mukana myös Valio maitoisten välipalojen kanssa.

Yli-Tommolan tilan nettisivut ja Facebook-sivut