Tapahtumat

17.06.2017 klo 10-17

17.6. Maaseutupolku ja Syödään yhdessä hämäläisittäin – Hämeenlinna tori

Osoite: Hämeenlinnan tori

Maaseutupolku tuo maaseudun Hämeenlinnan torille 17.6.2017                       

Hämäläiset maaseudun järjestöt tuovat ruuantuotantoa tutuksi hämeenlinnalaisille 17.6.2017 Hämeenlinnan torilla järjestettävässä Maaseutupolku-tapahtumassa klo 10-14. Maaseutupolku on osa torilla samana päivänä järjestettävää Syödään yhdessä hämäläisittäin – tapahtumaa.

Maaseutupolku on tapahtuma, joka kertoo ruuasta ja sen tuotannosta. Polulla kuljetaan viljan reittiä pellolta valmiiksi vohveliksi Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten kanssa. Etelä-Hämeen Martat puolestaan kertovat, mitä villiyrttejä voi syödä, mistä niitä saa kerätä ja maistattavat miltä mikin yrtti maistuu. Torilla pääsee myös tutustumaan mehiläistarhaukseen ja hunajan tuotantoon.

Ruoka ei synny ilman koneita. Torilla voi ihmetellä traktoreita ja maatalouskoneita sekä menneiltä vuosikymmeniltä että nykypäivän tiloilta. Fotoboothissa pääsee kuvauttamaan itsensä vaikka viljelijänä. Torilla on mukana myös lampaita ja muita kotieläimiä sekä tuotteita mukaan ostettavaksi.

Syödään yhdessä -tapahtumassa paikallisia raaka-aineita

Hämäläinen ruuantuotanto kytkeytyy myös samana päivänä torilla järjestettävään Syödään yhdessä hämäläisittäin -tapahtumaan klo 13-17. Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistys levittää torille pitkät pöydät, joiden ääressä voi herkutella paikallisten ravintoloiden maisteluannoksilla tai omilla eväillä. Osassa torilla myytävistä annoksista on käytetty paikallisia raaka-aineita ja annokset ovat syntyneet keittiömestareiden ja hämäläisten lähiruokatuottajien yhteistyöstä Hämeen ammattikorkeakoulun Tiedokas –hankkeessa.

Tapahtumassa myytävät ruoka-annokset sekä lähiruoka-annosten takaa löytyvät tuottajat löytyvät tästä; Syödään yhdessä hämäläisittäin la 17.6.2017 menu

Takana vahva yhteistyö

Maaseutupolun järjestävät yhteistyössä Etelä-Suomen Maa-ja kotitalousnaiset, Etelä-Hämeen Martat, Hämeenlinnan Seudun 4H ja MTK Hämeen Kasvua Hämeessä – hanke. Tapahtuma on osa Suomi 100 – juhlavuoden Syödään yhdessä – teemaa ja sen suunnittelu aloitettiin jo viime syksynä.

 

Hämeenlinnan tori