Tapahtumat

16.08.2017 klo 17-19

16.8. Yrtti-info – luonnon aarteista bisnestä? – Sysmä

Osoite: Lintan Kammari, Sysmäntie 16, 19700 Sysmä

Aika: 16.08.2017 17:0019:00
Lähiosoite: Lintan Kammari, Sysmäntie 16, 19700 Sysmä
Hinta: maksuton

Villiyrtit innostavat sysmäläisiä yrityksiä -> Jatkotilaisuus kesäkuun Yrtti-Infolle 16.8.2017!

Luonnontuoteala on kovassa nousussa Suomessa. Marjojen ja sienien keruuseen löytyy jo paljon osaavia kerääjiä, sillä toiminnalla jo olemassa pitkät perinteet. Yrteistä voidaan valmistaan mm. mausteita, mausteseoksia, yrttiteetä ja ne toimivat myös luonnonkosmetiikan vaikuteaineina. Kaikki villiyrteistä ja niiden keräämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita Lintan Kammariin  kuulemaan, mitä mahdollisuuksia villiyrteillä on.

Suunnitteilla on käynnistää syksyllä pienryhmä yritystoiminnasta kiinnostuneille, jossa käydään läpi tuotteistusta, brändäystä sekä markkinointia. Samaan aikaan voimme työstää yhteistä yritysryhmähankesuunnitelmaa, jos yhteistä tahtoa löytyy. Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautuminen: Ennakkoon kahvitarjoilun varaamiseksi täällä tai maija.pitkonen@proagria.fi

Taustaa:

Yrtti-info järjestettiin 27.6.2017 sysmäläisten yrittäjien innostuksen myötä. Lintan Kammarin yrittäjä Tuija Rajavuori käyttäisi mielellään villiyrttejä omassa kahvilassaan. Tällä hetkellä haasteena on ollut innostuneiden kerääjien löytäminen. Infossa paikalla oli ruoka-asiantuntija Outi Penttilä, joka kertoo kaupallisen keräämisen aloittamisen edellytyksistä.

Sysmästä löytyy jo vahvaa yrttiosaamista Luontoemolta, joka ollut jo toiminnassa 24 vuotta. Nykyisestä valikoimasta löytyy mm. kuivattuja yrttejä ja marjoja. Uusien tuotteiden kehittäminen ja yrttikuivaamon perustaminen ovat Pauliina Silvan lähitulevaisuuden suunnitelmissa.

Tilaisuudessa kuulimme myös pohjoispohjanmaalaisen Yrttiajan Soile Nymanin kokemuksia. Yrttiaika syntyi yritysryhmähankkeen tuloksena. Hankkeessa kahdeksan yrttien kanssa harrastuksena tai työkseen toiminutta tahoa etsi yhteistyömahdollisuuksia koulutuksissa, markkinoinnissa ja tuotekehittelystä. Hanke auttoi entuudestaan tuttuja yrttiosaajia ottamaan yhdessä askeleen ammattimaisempaan suuntaan. Nyt käytössä on yhteinen verkkokauppa ja tuotevalikoimissa n. 30 ihmisille ja eläimille tarkoitettua tuotetta, jotka ovat yhdistetty yhteisen brändin alle.  Yritysasiantuntija Maija Pitkonen kertoi, miten yritysyhteistyössä päästään alkuun ja selventää esimerkein, miten maaseudun yritysten investointitukia voi hyödyntää oman yrityksensä tai yritysidean kehittämisessä.

Yrtti-infot järjestetään osana Hämeen ELY-keskuksen ja alueen kuntien rahoit­tamaa Hyvällä yhteistyöllä menestyviä yrityksiä Hämeeseen eli HYMY-hanketta. Lisätietoa palveluistamme ja tapahtumista löydät nettisivuiltamme www.proagria.fi/hymy

Lintan Kammari, Sysmäntie 16, 19700 Sysmä