Tapahtumat

15.07.2017 klo 10-14

15.7. Avoimet maatilat Hämeenlinna, Hattula, Janakkala

19 maatilaa ja maaseutuhenkistä kohdetta avaa ovensa vierailijoille Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa avointen ovien päivässä 15.7. klo 10-14

Tapahtuman järjestävät paikalliset MTK-yhdistykset ja Kanta-Hämeen metsänhoitoyhdistys.

 

Hämeenlinna, Hauho

Rinteelän tila, lypsykarjatila, Metsäkulmantie 873

Tervetuloa tutustumaan nykyaikaiseen maidontuotantoon hämäläiselle maatilalle! Tilallamme lehmät asuvat kolme vuotta vanhassa pihatossa ja saavat vapaasti päättää ovatko sisällä lepäämässä vesipatjoilla vai ulkona laitumella. Myös lypsyllä lehmät käyvät vapaasti. Tilallamme asustaa lehmien lisäksi myös hevosia. Nähtävillä on lisäksi maatalouskoneita, maistiaisia yhteistyökumppaneilta ym.

Pekkolan tila, lammas- ja viljatila, Torvoilantie 1242

Tilalla viljellään viljaa ja härkäpapua sekä kasvatetaan lampaita. Tilalla on tavattavissa isäntäparin lisäksi keväisiä karitsoja, aikuisia lampaita sekä lapinlehmä vasikoineen. Popup tilapuodissa myynnissä lankoja ja taljoja ja myynnissä myös lammasmakkaraa grillistä. MLL Hauho järjestää ohjelmaa lapsille.

Peltosirkuntila, marjatila, Alvettulantie 427

 

Hämeenlinna, Lammi ja Tuulos

Pakaraisen tila, lypsykarjatila, Mäkyläisentie 10

Viljelijänä isäntäpari Päivi Pakarainen ja Erno Rastila. Pihatossa asustaa 75 lehmää ja n. 15 vasikkaa ja nuorkarja kasvaa Ernon kotitilalla Kalvolassa. Pelloilla viljellään nurmea säilörehuksi ja viljaa;kauraa ja vehnää pääosin lehmien rehuksi, osa menee myyntiin. Päivän aikana voi tutustua eläimiin, maidontuotantoon ja robottilypsyyn. Valio on luvannut tarjota maistiaisia.

Setälä-Eerolan tila, nautakarjatila, Toivaalantie 50

Tervetuloa tutustumaan lihanautatilan elämään. Kasvatamme maitorotuisia sonneja ternistä teuraaksi. Sonnivasikat tulevat tilallemme 2-3 viikon ikäisinä ja lähtevät teuraaksi 18- 19 kuukauden ikäisenä. Sonnit elävät 19 sonnin ryhminä vapaina karsinoissa. Tilallamme asustaa myös poneja. Tilallamme nähtävänä myös maatalouskoneita; traktoreita, puimuri, työkoneita. Makkaratarjoilu, lapsille ohjelmaa.

Alastalon luomutila, Lampellontie 29

Avoimet maatilat päivänä 15.7. Alastalon luomutilalla on mansikkakausi toivottavasti parhaimmillaan. Säästä riippuen luomumansikoita poimittuna ja mahdollisuus itsepoimintaan, myös perunaa ja tomaattia. Nähtävänä erilaisia koneita, uutta ja vanhaa, kasvihuoneviljelyä, viinitarha, pari pässiä ja paimenkoiraa, Vilkkilän kissoja ja minikanoja. alastalonluomu.net

Kuusamon mansikkatila, Niemenkulmantie 97

Tilamyymälä ja kesäkahvila avoinna 8 -16. kuusamonmansikkatila.com/, facebook.com/Kuusamon-Mansikkatila

Myllyn Kuppi & Kakku, Syrjäntaustantie 8

 

Hämeenlinna

Kanta-Hämeen metsänhoitoyhdistys

Puunkorjuunäytös Miemalassa, n.6,5 km Helsingintietä (tienro 130) Hämeenlinnasta Helsinkiin päin, josta opastus kohteeseen.

Puunkorjuukohteella esittelemme männikön toiskertaista koneellista harvennusta. Harvennus suoritetaan ala-/laatuharvennuksena, jossa kasvussa hävinneet, alle jääneet ja huonolaatuiset puut  poistetaan. Harvennuksen tavoitteena on tehdä kasvutilaa paraslaatuisille tukkipuille ja saada ne järeytymään. Tukin kasvattaminen kannattaa, koska tukkipuun hinta on noin 3-kertainen kuitupuun hintaan verrattuna.

Tiirinkoski, ylämaankarja- ja lammastila, Haantie 5

Myynnissä oman tilan tuotteita. Tilalla pääsee tutustumaan eläimiin ja kasvinviljelytilan koneisiin. www.tiirinkoski.fi

Luolajan maatalousmuseo, Vesitie 35

Yksityisessä museossa esillä maatalouskoneita ja -tarvikkeita menneiltä vuosikymmeniltä.
Avointen maatilojen päivänä myös maa- ja kotitalousnaisten kahvila.

Kankaisten marjatila, Kankaisten kylätie 58

Mansikoita, käsityöaitta, kahvila ja lähiruokapuoti. Www.Kankaistentila.com, facebook.com/kankaistentila

Hattula

Ahtilan luomukanala, kananmunien tuotanto, Ahtilantie 28

Koveron tila, laamojen kasvatus ja viljanviljely, Mustilanmäentie 34 A

Tilallamme on mahdollisuus tutustua villalaamoihin ja kasvinviljelyssä käytettäviin koneisiin. Omassa pikku museossamme on nähtävillä entisaikojen työkaluja sekä harrasteajoneuvoja.

Pelkolan Kartano, sikatila, Ihalemmentie 665

Pelkolan kartanossa Hattulassa   tuotetaan sianlihaa ja niiden rehuksi viljaa. Tilalla on myös pieni lammaskatras maisemanhoitotöissä sekä pari hevosta. Myös metsätalous on tärkeä  työn ja toimeentulon tuoja. Talouskeskus koostuu lähinnä 1800-luvulla rakennetuista hirsirakennuksista, vanhasta tiilinavetasta ja uudesta vuonna 2007 rakennetusta sikalasta. Tilalla voit nähdä possuja, lampaita, hevosia sekä monipuolisesti tilalla käytettäviä koneita. Hattulan maatalousnaiset myyvät HK;n Maakarit makkaroita sekä kahvia ja pullaa. Tervetuloa!

Mukana myös Kanta-Hämeen metsänhoitoyhdistys

 

Janakkala

Iso-Hiiden kartano, Mansikkapellontie 62

Mukana myös Kanta-Hämeen metsänhoitoyhdistys

Maatalousyhtymä Alastalo, Hyvikkäläntie 847

Tervetuloa tutustumaan Alastalon tilalle nykyaikaiseen maidontuotantoon. Tilallamme lehmät asustavat pihatossa. Lehmät lypsetään lypsyasemalla kaksi kertaa päivässä. Nähtävillä on lisäksi maatalouskoneita, maistiaisia meijeiriltä ja Hyvikkälän kyläyhdistyksen grillistä myynnissä makkaraa ja lettuja. Söpö-lehmän 100 000 litran maitotuotoksen täyttymisen kunniaksi tarjoamme kakkukahvit! Petteri, Arto, Timo ja Satu Mäkelä.

Paturin tila, Viljetynvuorentie 110

Eliisa ja Jukka Peltomäki

Paturin tila on erikoistunut siementuotantoon. Viljelemme kesällä 2017 syysruista, syysvehnää, hernettä, härkäpapua, kauraa, ohraa, timoteita, nurminataa ja alsikeapilaa. Tilallamme toimii Tilasiemen-ketjuun kuuluva siemenpakkaamo Pelto-Paturi Oy.

Avoimet maatilat-päivässä voit tutustua pihapiirissä sijaitseviin Valtteri-nurminata-, Avenue-kaura- ja Sampo-härkäpapukasvustoihin. Esittelemme mielellämme kasvintuotantotilan konekalustoa, mm. traktoreita ja puimuria. Myös siemenpakkaamon ja –varastojen puolelle pääset kurkistamaan päivän kuluessa. Lisäksi voit osallistua siementen tunnistusvisaan. Paras tunnistaja palkitaan 10 kg:n nurmikkosiemensäkillä.

Hakolan marjatila, Piilokivi 26

Meillä voi silittää kissanpentuja, syöttää kiuruvetisiä maatiaiskanoja, rapsuttaa ahvenanmaan- ja suomenlampaita, ihailla ahkeria mehiläisiä lähietäisyydeltä, juoda kahvit herkullisten leivonnaisten kera ja tulla jakamaan kanssamme luomumarjasadon kypsymisen odotustuskaa. Tervetuloa!

https://www.facebook.com/Hakolan-Marjatila-115312815181512/?fref=ts