Tapahtumat

13.11.2018 klo 12:00-16:00

13.11. Jauhopukkikakkuja, kärpäsrehua vai kuhnurikeittoa? Hyönteistutkimuksesta uutta liiketoimintaa Hämeeseen, Jokioinen – esitykset mukana

Osoite: Luke Jokioinen (Tietotalo)

Tervetuloa innovaatioverstaaseen!

Aika: 13.11.2018 klo 12.00–16.00
Paikka: Luke Jokioinen (Tietotalo, Humppilantie 9 A)

Hyönteisistä odotetaan uusia ratkaisuja kiertotalouteen ja kestävään proteiinituotantoon. Millaisen panoksen Hämeessä tapahtuva kehitystyö tuo koko hyönteisalalle? Sitä testataan nyt alueen toimijajoukon voimin ”Innovoinnilla ja kokeilutoiminnalla kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä” -hankkeen järjestämässä innovaatioverstaassa.

Tule mukaan kuulemaan uusinta tietoa hyönteisalan tutkimuksesta, nykytilanteesta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista, sekä tapaamaan hämäläisiä toimijoita. Verstaassa haetaan raaka-aine- ja arvoketjuja, joita voitaisiin yhdistellä hyönteisalan uusiksi liikeideoiksi. Viimeisin tutkimustieto ja koko monipuolisen toimijayhteisön ideat ja toiveet toimivat pohjana uusille avauksille ja innovaatioille.

Ohjelma
12:00 Avaus, tutkija, asiakaspäällikkö Erkki Vasara, Luke

Tietoiskut

HämiCent-esittely, projektitutkija Satu Nokkonen, HAMK
Hyönteiset elintarvikkeena, tutkija Pertti Marnila, Luke
Hyönteiset rehuna, erikoistutkija Liisa Keto, Luke
Hyönteiset sivuvirtojen käsittelijänä, erikoistutkija Miika Tapio, Luke
13:30 Hämäläiset hyönteisbisnekset päiväkahvin kera
Erikoistutkija Susanne Heiska moderaattoreina Pertti Marnila, Miika Tapio ja Liisa Keto

Innovaatioverstaassa hahmotellaan hyönteistalouden innovaatioekosysteemin elementit Hämeessä sekä pohditaan, kuinka niitä yhdistelemällä voitaisiin saada aikaiseksi uutta liiketoimintaa. Verstaassa selvitetään myös tarpeet uudelle tiedolle ja osaamiselle, sekä etsitään ratkaisuja puuttuvien linkkien rakentamiseksi.

Keskustelua ja yhteenveto Susanne Heiskan johdolla

Tilaisuuden päätös, Erkki Vasara

15-16 Tutustuminen Luken hyönteislaboratorioon (Insect Lab) Jouni Virran johdolla. Luentopaikalta on InsectLabiin matkaa noin puoli kilometriä. Varaathan matkaan mukavat jalkineet!

Lisätietoja:
Erkki Vasara
tutkija, Luonnonvarakeskus
puh. 029 532 6022, erkki.vasara@luke.fi