Tapahtumat

10.11.2017 klo 9.30-15

10.11.2017 Leivän juuret – seminaari

Leivän juuret -seminaari

Perjantai 10.11.2017 klo 9.30—15.00
Ahlmanin Kartano, Selinin sali, Hallilantie 24, 33820 Tampere

Leivän juuret -seminaarissa kohtaavat viljelijät, paikallismyllyjen myllärit ja leipurit.
Hyvään leipään tarvitaan vain vettä, suolaa ja jauhoja. Jauhot saadaan viljasta, jonka laji ja lajike määrittävät leivän ravitsemukselliset ominaisuudet. Viljan jauhatus puolestaan ohjaa sitä, miten vesi ja vilja suhtautuvat toisiinsa leipomisprosessin aikana. Seminaarimme tavoite on saada teidät, leivän tekijät, luomaan yhdessä ravintorikkaita, makuaistia hyväileviä lyhyen ketjun leipiä asiakkaidemme leipäkoreihin.

Ohjelma

9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvitarjoilu Tarjolla hapanjuureen leivottua leipää Ahlmanin juustojen kera
10.00 Viljan merkitys länsimaisen ihmisen ravitsemuksessa tulevaisuudessa. Viljateknologian professori Hannu Salovaara, Helsingin yliopisto
10.30 Vanhakin mylly voi jauhaa tuloksellisesti Toimitusjohtaja Kari Savola, Vääksyn Mylly Oy
11.00 Paijan tila – luomuleipää pellolta pöytään Anna Paija (Anu Tuomola Ahlmanilta haastattelee)
11.15 Lounas Ahlmanin Anna-ravintola (omakustanteinen)
12.15 Leipäkulttuuri ja kestävä kehitys Toimittaja Jarkko Laine, Bread Magazine
12.45 Rukiin ravintoarvomääritysten kertomaa Heikki Tuomela, Ahlman
13.05 Mistä viljalajikkeet juureviin leipiin? Reijo Käki, luomuasiantuntija
13.30 Leipävallankumous! Eliisa Kuusela, Pieni leipäpaja
14.00 Kahvitarjoilu ja tutustuminen ständeihin Bread Magazine, Heikki Tuomela, Reijo Käki, Eliisa Kuusela ja Annika Michelson (HAMK)

Leivän juuret seminaari_10.11.2017_Tampere (ohjelma, pdf)

Ilmoittaudu 3.11. mennessä.
Lisätietoja: Anu Tuomola, anu.tuomola@ahlman.fi tai 044 7960 535
Tilaisuus on maksuton ja sisältää aamukahvin. Lounas on omakustanteinen.
Tilaisuuden järjestää Tiedolla ja osaamisella kasvuun –yhteistyöhanke.

 

Ahlman, Tampere