Tämä sivusto on hämäläisen viljelijän, jalostajan, elintarvikeyrittäjän, teollisuuden, kehittäjän, neuvojan ja kouluttajan sivusto, josta löytyy alueen ruokaketjun ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.

Tapahtumat

Verkkoluennot
06.09.2016 - 13.12.2016
Luomu
Lahti-Hollola-Kärkölä
08.09.2016 9-15
Lähiruoka
Kanta- ja Päijät-Häme
10.09.2016 10-15
Maatalous
Hämeen ammattikorkeakoulu, B-talo, luokka 323
04.10.2016 10-16
Elintarvikkeet

Uutiset

leipomotiski

Elintarvikealan uutiskirje elokuu 2016

Uutiskirje 17.8.2016 Kanta- ja Päijät-Hämeen elintarvikeyrityksille    Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke (Tiedokas) auttaa... Lue lisää »

Kirjoittanut: Sanna Lento
Elintarvikeyritykset | 18.08.2016 | 17:38
Myllyojan kosteikkoketju

Ympäristöystävällisen tilan tunnustus Jenni ja Juha Ruotsalaiselle Vaarilan tilalle

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö ja MTK... Lue lisää »

Kirjoittanut: Saara Kukkonen
Ympäristö | 18.08.2016 | 11:00

Blogista

Herttoniemen osuuskunta hoitaa maata ja ihmisiä

Lyhyet läheiset ketjut – lähiruoka ja sosiaalinen pääoma... Lue lisää »

dKirjoittanut: Kasvua Hämeessä
Blogspot | 28.06.2016 | 13:57

Sosiaalinen media

Twitter

Facebook

Valmistatko jatkojalosteita tai elintarvikkeita? Ilmoittaudu artesaaniruoan kilpailuun, ilmoittautumisaikaa on jatkettu 5.9. saakka. www.novia.fi/mathantverkfm/home-fi-fi/ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Avoimet maatilat -päivänä Rinteelän tilalla Hauholla syntynyt vasikka nimettiin Narniaksi. Emäntä Johanna Heinonen kertoo vasikan kuulumisista:

"Narnia on nyt reilun kuukauden ikäinen pikkuneiti, ja asustelee vasikkalassa ryhmäkarsinassa yhdessä ystävänsä Neilikan kanssa. Neilikka on se musta edellisenä päivänä syntynyt vasikka, joka oli emänsä Kuminan kanssa toisessa poikimakarsinassa Avoimet tilat -päivänä.

Narnian lempiasia on edelleen ihan aito maito, sitä se saa päivittäin tuttiämpäristä niin paljon kuin jaksaa juoda. Pikkuhiljaa se on alkanut maistella myös heinää ja vasikoiden täysrehua, ja tietenkin vettä. Muita tärkeitä asioita Narnialle ovat nukkuminen ja leikki, kuten kaikille lapsille. Ihmisiin vasikat suhtautuvat iloisen luottavaisesti. Kun niitä istahtaa karsinaan kuvaamaan, niin saa olla varuillaan ettei vasikka maista puhelinta tai vie huivia päästä.

Rinteelän tilan väki lähettää kiitoksensa kaikista hienoista nimiehdotuksista, joita Avoimet tilat -päivän aikana saimme. Nimeäminen on helppoa nyt, kun poikimakarsinan vieressä on taulullinen ehdotuksia. Toivomme kaikille mukavaa alkavaa syksyä, ja juokaa paljon kotimaista (Valion) maitoa! Jugurtti ja juustokin käy, kunhan on suomalaista ;)."
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vesijärviviikon kunniaksi tehtiin särkipihvejä. Herkkua hoitokalastuksella. Lisäkkeenä tietysti päijähämäläistä leipää, kotimaisia salaattitarpeita ja mainiota hernehummusta. Maistiaisia torstaina 18.8. Klo 16:00 alkaen Vesijärven satamassa. Kommentit kuulette Lahden radion taajuudella. ... See MoreSee Less

View on Facebook

YouTube

HÄMÄLÄINEN RUOKAKETJU

ruis11

Tietopankki hämäläisestä maataloudesta

Hämeessä on vajaa 3 700 maatilaa, joista yli puolet on viljatiloja. Viljoista eniten viljellään ohraa ja kauraa. Lue lisää »

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hämäläiset elintarvikeyritykset nousuun

Hämeessä on lähes 200 elintarvikeyritystä, joista suurin osa pieniä. Elintarviketeollisuutta Hämeen molemmissa maakunnissa on sekä viljan, maidon että lihan jalostuksessa. Lue lisää »

Hämäläisen ruokaketjun kehittämistoimintaa

Mitä kehitystoimintaa Hämeessä on meneillään viljelijöille tai elintarvikeyrittäjille? Mistä löydän tietoa eri hankkeista, rahoituksista tai yhteistyökumppaneista? Kasvua Hämeessä pyrkii kokoamaan koko hämäläisen ruokaketjun verkoston yhteen paikkaan. Lue lisää »

YHTEYSTIETOJA

Sari Jussila ProAgria Etelä-Suomi
Terhi Mäkilä ProAgria Etelä-Suomi
Marja Suutarla ProAgria Etelä-Suomi
Voimaa puutarhayritysten osaamiseen - Vopu
Marja Kallela ProAgria Etelä-Suomi
Innovoinnilla ja kokeilutoiminnalla kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä

YHTEISTYÖSSÄ

Kasvua Hämeessa