Tämä sivusto on hämäläisen viljelijän, jalostajan, elintarvikeyrittäjän, teollisuuden, kehittäjän, neuvojan ja kouluttajan sivusto, josta löytyy alueen ruokaketjun ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.

Tapahtumat

Kärkölä
30.09.2016 9 - 01.10.2016 15.30
Maatalous
Hämeen ammattikorkeakoulu, B-talo, luokka 323
04.10.2016 10-16
Elintarvikkeet
Salpauksen Kulinaaritalo, Svinhufvudinkatu 6, 15110 Lahti
06.10.2016 12-16
Lähiruoka
Imatran Valtionhotelli
01.11.2016 - 02.11.2016
Maidontuotanto
Hämeenlinna
07.11.2016 9:00
Maatalous

Uutiset

IMG_3817

Kasvintuotannon pienryhmät aloittavat toimintansa Hämeessä

Hämeessä käynnistyy syksyn aikana... Lue lisää »

Kirjoittanut: Saara Kukkonen
Kasvinviljely | 28.09.2016 | 14:00
WP_20160716_13_11_03_Pro

Maitotilojen pienryhmissä on tilaa

ProAgria Etelä-Suomen ELINA-hankkeessa pyörii paljon erilaisia maitotilojen pienryhmiä, joihin kaikkiin mahtuu mukaan: Nurmiryhmät: 12.10. Hämeenlinna... Lue lisää »

Kirjoittanut: Saara Kukkonen
Maidontuotanto | 13.09.2016 | 10:33

Blogista

Herttoniemen osuuskunta hoitaa maata ja ihmisiä

Lyhyet läheiset ketjut – lähiruoka ja sosiaalinen pääoma... Lue lisää »

dKirjoittanut: Kasvua Hämeessä
Blogspot | 28.06.2016 | 13:57

Sosiaalinen media

Twitter

Facebook

Lahdessä syödään julkisissa keittiöissä hoitokalastettua lähisärkeä. Tästä mallia myös muille Hämeen kunnille, järviä ja särkiä kyllä riittää!

www.puhdasvesijarvi.fi/fi/ajankohtaista/?a=viewItem&itemid=2218
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tulevana perjantaina ja lauantaina kisataan traktorikynnön SM-mitaleista Kärkölässä. Tule katsomaan, kuinka viilu kääntyy. Mukana kyntöpellolla ovat myös Kasvua Hämeessä ja MTK Häme

kasvuahameessa.fi/tapahtumat/30-9-1-10-traktorikynnon-sm-karkola/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hyvää, sesonginmukaista kasvisruokaa - sitä arvostaa tämän päivän lounasasiakas. Tässä tärppi kevään koelounaalta Esa-lounaan keittiöstä. Pääosissa Salpauksen tulevaisuudentoivot, Esa-lounaan Markku ja tekemisen meininki. 6.10. Jatketaan yhteisiä pohdintoja Salpauksen Kulinaaritalossa: joukkoruokailun hiilijalanjälki, asiakkaiden arvostus, kasvisruoka ammattikeittiön tuotantoprosessissa, jatkojalostajan tuotekehitys jne. ... See MoreSee Less

View on Facebook

YouTube

HÄMÄLÄINEN RUOKAKETJU

ruis11

Tietopankki hämäläisestä maataloudesta

Hämeessä on vajaa 3 700 maatilaa, joista yli puolet on viljatiloja. Viljoista eniten viljellään ohraa ja kauraa. Lue lisää »

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hämäläiset elintarvikeyritykset nousuun

Hämeessä on lähes 200 elintarvikeyritystä, joista suurin osa pieniä. Elintarviketeollisuutta Hämeen molemmissa maakunnissa on sekä viljan, maidon että lihan jalostuksessa. Lue lisää »

Hämäläisen ruokaketjun kehittämistoimintaa

Mitä kehitystoimintaa Hämeessä on meneillään viljelijöille tai elintarvikeyrittäjille? Mistä löydän tietoa eri hankkeista, rahoituksista tai yhteistyökumppaneista? Kasvua Hämeessä pyrkii kokoamaan koko hämäläisen ruokaketjun verkoston yhteen paikkaan. Lue lisää »

YHTEYSTIETOJA

Sari Jussila ProAgria Etelä-Suomi
Terhi Mäkilä ProAgria Etelä-Suomi
Marja Suutarla ProAgria Etelä-Suomi
Voimaa puutarhayritysten osaamiseen - Vopu
Marja Kallela ProAgria Etelä-Suomi
Innovoinnilla ja kokeilutoiminnalla kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä

YHTEISTYÖSSÄ

Kasvua Hämeessa